Tre viktige ulver skutt

Tre viktige ulver skutt

2.7.2014

Norske myndigheter har den senere tiden fjernet to genetisk viktige ulver fra den skandinaviske bestanden. En tredje ble felt i Sverige. Norske og svenske myndigheter har imidlertid ofte uttrykt bekymring for innavlssituasjonen i den skandinaviske ulvebestanden. 

– Det er tydeligvis ikke alvorlig ment, sier styreleder i Foreningen Våre Rovdyr, Lennart Fløseth.

les mer...

Senterpartiets rovdyrforslag avvist av Stortinget

Senterpartiets rovdyrforslag avvist av Stortinget

20.05.2014

Senterpartiets omfattende stortingsforslag om økt etterstrebelse av store rovdyr ble fullstendig avvist av Stortinget 20. mai.

les mer...

Stor politiaksjon mot organisert ulovlig ulvejakt

Stor politiaksjon mot organisert ulovlig ulvejakt

08.04.2014

ØKOKRIM og Hedmark politidistrikt aksjonerte tirsdag 8. april, mot tolv personer som knyttes til antatt ulovlig ulvejakt. Pågripelsene skjedde i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal og Elverum. Aksjonen er et resultat av etterforskning gjennom denne vinteren mot grupperinger som etter politiets vurdering driver organisert uttak av ulv innenfor forvaltningsområdet for ulv. Etterforskningen er gjort av ØKOKRIM, i nært samarbeid med Hedmark politidistrikt.

les mer...

Ulvetur i Østmarka

Ulvetur i Østmarka

05.03.2014

Foreningen Våre Rovdyr arrangerer ulvesporingstur i Østmarka søndag 9. mars kl. 10.30 til ca. kl. 17.00.

Foreningen Våre Rovdyr arrangerer gratis ulvesporingstur for å bli nærmere kjent med ulvefamilien som lever i Østmarka. En hel dag ute i spennende skog med fokus på sporing av og speiding etter ulv.

Bindende påmelding til Foreningen Våre Rovdyr v/ Berit Lind, tlf. 975 49 303 eller via vårt kontaktskjema.

les mer...

Felles nordisk krav om rovdyr

Felles nordisk krav om rovdyr

18.02.2014

I et felles brev til regjeringene i Norge, Sverige og Finland krever 21 miljøorganisasjoner i de respektive landene at bestandsmålene økes slik at vi får levedyktige bestander av rovdyr.  Organisasjonene frykter for rovdyrbestandene og krever at det etablereres en felles nordisk forvaltning av de store rovdyrene. Organisasjonene, som samlet representerer 650.000 medlemmer, mener at det haster mest med å finne løsninger for ulven som er truet av utryddelse i både Norge, Sverige og Finland. 

les mer...

PAGE 1/5

 

 

 

LOADING...